Forever Young

Congkak Oh Congkak
Thursday, 16 February 2012 ? 0 Atashinchi ?
Whoaa , Assalamualaikum wahai rakyat jelata .
Eheheheh , rakyat jelata la sangat .
Dah , jawab la salam aku , dosa kalo tak 
jawab , tahu ke idok ? # ngek # 

Hiahhhh , hari ni kan aku blajo , blajo .
Aihh , malu la nk cakap .
Tapi , lantak laa . Hari nie sebanarnya aku
belajar main congkak . Jyeahh
Aku tahu korang mesti akan cakap ,
" Apalah , pmpuan pun tk reti main congkak "
Eheh , lantak aku laa .
Asalkan aku bahagia , Eceheceh

Hari nie , tetiba je ade spotcheck tudung , kuku , stokin
dan yang semasa dengannya laa .
Aku rasa tudung & stokin aku dah cukup bagus dah .
Tu pun depa suruh tukar , Haih
Saja buad wa marah , Eceh 
Takpe , minggu depan aku pakai tudung labuh'2 
dengan stokin panjang punya taw . Hehe

Dah laa , malas la nak tulis banyok'2 .
Lagi 1-2 minggu dah nak exam pertama .
Dasar hampeh betul laa .
Insyaallah , wa buad yang terbaik .
Amin 
Go , Lubnan , Go ..

 Hehe , sampai disini je .
Boboi , Assalamualaikum CInta .
Waalaikumsalam Rindu .
Haha , babye .
 


Thanks for reading :)


Whoa , wa banyak penat woo !
Monday, 16 January 2012 ? 0 Atashinchi ?
http://andwhenshesmiles.tumblr.com/post/15943975289

Assalamualaikum :) Hai ?
Watlek watpeace.
Ceyhh , ayat budak hotstuff kelas aku . HAHA
Back to our story .

 Gile laa , baru 3 minggu sekolah .
Tapi keje sekolah mengalahkan budak Kolej .
Larat ke cikgu nak tanda kesemua buku pelajar dalam kelas uh .
Kalau aku jadi guru kelas pun dahh lama aku surrender nye .
Dah lah mulut kelas aku tuh macam longkang yang tak berbasuh .
Except aku dengan kawan - kawan lain la .

Pelajaran aku kat sekolah quite okay la .
Tapi , Sejarah je aku tak berapa nak faham .
Maklum ler , cikgu aku tuh suke berstory - telling . Kehkeh
Tapi , lantak jela kt dia tuh , asalkan dia bahagia . HAHA

Dah start merapu dah aku nie .
Maklum ler , keje sekolah tengah bertambun , tapi
aku masih sempat nk beronline nye .
Lantak la , watlek watpeace .
 Hidup aku ken ?

Kay la , babye .
Assalamualaikum :)


Thanks for reading :)


7 HARI DI INDONESIA + 3 HARI KE SEKOLAH + BIRTHDAY MENJELMA .
Saturday, 7 January 2012 ? 0 Atashinchi ?

Assalamualaikum , peace woo :)
Dah lama tak update ken ? Hehe , aku dah malas laa .
Woo , hari ni aku nak update tentang 3 title kt atas uh .
Aku update pasal pergi Indonesia dulu la yea , HEHE :)

Okay , firstly aku pergi Indonesia selama 7 hari .
Tujuan ke sana saja - saja smbil melawat nenek aku kt sana .
Pergi sana memang best , makanan pun tak susah nk crik .
Adik - adik sedara aku semuanya tembam & friendly .
Lastly , waktu nk balik ke Malaysia , ade sorang pramugara dalam
kapal terbang nie hensem bebeno .
Tapi , org Indonesia plak , HAHA .
Sokay , dah habis crite pasal Indonesia yea :)

Baru jea 3 hari masuk bersekolah , dah homework berlambak .
Sesak nafas aku nak buat keje sekolah .
Tapi , syukur alhamdulillah , guru kelas aku bukan seorang guru yang suke berleter .
Cuma beliau mementingkan kebersihan jelah .
Woah , tapi budak Form 1 tahun nie lagi banyak dri Form 2 .
Mcm mne nk buli nie ? Haha .
Tapi , semuanya sombong - sombong .
Macam hampeh jea .

Yeahh , semalam birthday aku taw .
Ramai yang wish birthday aku kt dalam Facebook .
Aku apreciate lah sangat - sangat .
Hadiah plak , aku dapat handbag , Cewah .
Tapi , takde la banyak dpt hadiah .
Maklum ler , umur dah meningkat .
Takpe ler , sampai disini jea .
Babye , assalamualaikum :)


Thanks for reading :)


Tuah beli baju sekolah :)
Saturday, 24 December 2011 ? 0 Atashinchi ?
Assalamualaikum :)
Hmm , dah lama tak update blog ken ?
Sorry ler yea .
Sokay , lagi beberapa hari , sekolah dah mau start .
Korang dah beli baju sekolah blom ?
Aku dah , cewah :P
Lepas beli baju sekolah kan , kiteorg pegi makan laksa .
Datang la sorang laki nie bwk anak - anak dia ...

Sembang - sembang , tetibe dia bangun nk pegi bayar laksa dia .
Then , mintak diri nak balik . Yang aku , ibu and abg aku , diam jela .
Tiba - tiba , bila aku nak bayar , cewah , bukan aku yang bayar .
Ibu aku yang bagi duit , aku yang bayar . Kahkah
Sokay , balik kpd cerita . Bila aku nk bayar ,
kakak jual laksa tuh cakap laksa kitorg dah siap bayar .
Dia cakap pakcik tadi tuh yang bayar ..
Fuyoo , kalo aku tahu laa , dah lama aku tambah :P

Hehe , esok aku dah berangkat ke Indonesia taw .
Cewah , jadi org indon la plak :)
Mesti aku akan rindu kt kengkawan aku .
Sobsob :0
Tapi , watlekk . Seminggu jea .. Hehe 

Dah lah , aku dah bosan nie . Tataw nak cite ape dah .
Assalamualaikum . I love you .
Hah , i love kau lah , yang tgh bace post aku nie .
Hehe , gile sikit :P





Thanks for reading :)


Tamat la sudah PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN #
Saturday, 29 October 2011 ? 0 Atashinchi ?
 Okay , walaupun peperiksaan akhir tahun dah habis seminggu yang lalu ,
tapi , baru hari ini aku berkesempatan untuk update blog .
Sorry laa sesangat , aku busy yang teramat-amat busy .

Adehh , bila dah habis exam nie , aku rasa happy sangat ,
sebab , satu beban dah terlepas dari ingatan aku nie .
Tapi , nak tunggu keluar result tuh yang tak bestnya .
Kalau result okay , alhamdullillah laa , tapi , kalau KO , nak 
buat macam mana kan .
Actually , tahun depan aku bercadang nak masuk kelas E atau L laa .
Bukannya apa , duduk kelas first nie memang la best , tapi , asyik kena banding jea .
Pastu , cikgu nak marah-marah la . Tu yang tak best tuh .

Okay la , sebenarnya , aku saja jea mengisi masa lapang aku .
Lastly , aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha .
Assalamualaikum .


      
                                              Daripada     :

Nabilah      . 


Thanks for reading :)


ISNIN - 3 OKTOBER 2011
Monday, 3 October 2011 ? 0 Atashinchi ?
   Assalamualaikum .
Hari ini hari Isnin bertarikhkan 3 Oktober 2011 .
Actually , aku nak update fasal Hari Kemerdekaan .
Tak terlambat lagi kan .
Al maklum la . Aku nie busy sampai takde masa nk update blog .

Okay , Hari Kemerdekaan tuh diadakan dekat Padang Ipoh .
So , aku bangun awal la untuk menyaksikan Hari Kemerdekaan uh .
Sampai-2 , terus mencari tempat untuk berdiri .
Pabila acara uh start , aku teruja la sikit tataw la sebab apa .
Then , orang-2 kawat dan orang-2 pancaragam memulakan aksi .
HAHA . Ada sorang pakcik tua nie , dia buad lawak la .
Ada ke waktu dia nak bagi arahan tuh , tetibe dia hilang suara .
Nak jea aku promotekan Strepsils . HEHE .

Habis tentang Hari Merdeka . Ini tentang hari Isnin pulak .
Hari nie merupakan genap 2 bulan aku menjadi Pengawas Percubaan Sesi Petang .
Actually , aku sendiri yg mintak untuk berhenti . Dan bukan Sir Robert yg suruh .
Mula-2 rasa kekok tapi bila ada kawan hilang la rasa tersebut .

Hari nie jugak aku kena cucuk HPV SERVIK untuk kali ketiga .
Nak kata sedap , tak sedap la pulak .
Nak kata sakit pun , adalah sikit .
Tapi , yang pastinya mesti la rasa sakit . Padahal , aku dah cakap kat 
nurse tuh jangan buat kuat-2 . Dia buat de' jea .
Ada jugak muka nurse uh kena tonyoh . HAHA .

Okay la sampai disini saje .
Assalamualaikum .


Thanks for reading :)


# HARI ANUGERAH KOKURIKULUM #
Saturday, 10 September 2011 ? 0 Atashinchi ?
Hehe . 
Assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh .
Hari ni bilah nak story telling sikit pasal hari anugerah kokurikulum 
Sekolah Menengah Kebangsaan Jelapang Jaya .

Hari ni bilah bangun pukul 6.40 pagi .
Then , bilah terus mandi dan bersiap-siap untuk pergi ke sekolah .
Later , bertolak ke sekolah pukul 7.50 pagi .
Sampai sekolah pulak pukul 8.10 pagi .
Sampai je sekolah , terus ke toilet tuk membetulkan tudung yang agak gila .
Then , lepak ngn kengkawan menanti majlis untuk bermula .
Dah lama sangat menunggu , kiteorang pun merayap lahh .
Pastu Ustazah Rosmah panggil tuk tolong dia angkat beg kertas ke bilik kesihatan .

Lepas tolong angkat barang , kiteorang pun carik lha tempat tuk duduk .
Tengok-tengok dah penuh . So , kiteorang kene lah duduk diluar dewan .
Dah dapat tempat duduk , majlis pulak macam tak best .
So , kiteorang pun bercadang nak merayau lah sambil meninjau gerai yang menjual makanan .
Tapi , semuanya tak best . So , kiteorang pun duduk lahh dekat ngn bilik kemahiran hidup .
Dah lama duduk , semua kawan-kawan bilah rasa boring .
Akhirnya , bilah ngn kawan-kawan berpecah . 
Tinggallah bilah , adilah dan shahirah .
Syafiah , haniza n azirah tataw la merayap ke mana .
So , bilah n dua orang kawan uh pergi la ke kantin untuk tebus kupon .
Dapat lha satu pek apam dan aiskrim .

Dah tebus kupon , kiteowang duduk bersila dekat atas lantai .
Memang muka tataw malu la waktu tuh sebab duduk tengah-tengah jalan .
HAHA .
Then , pukul 10.00 pagi , bilah dan dua kawan uh tergerak hati untuk pergi ke dewan melihat persembahan nasyid oleh form 4 .
Kami baru jea duduk , persembahan pun dah habis . Majlis telah tamat .
Later , bilah ngn kengkawan lepak lah kat tangga mengacau orang yang lalu-lalang .
Tapi , tak lama pun kat tangga sebab dah malas nak kacau orang .
So , kiteorang pun naik balik lah tengok pertandingan yang sedang dijalankan .
Tak lama kemudian , Cikgu Suhana mintak tolong ngn kiteowang untuk beli air milo ais kt kantin .
Then , kiteowang pun pergi la . Dah dapat air milo , kiteowang bagi la kat Cikgu Suhana .
UISH ! Tak sangka bilah . Kiteowang dapat duit raya .
HAHA .
Then , Cikgu Sihasmin mintak kiteorang beli teh ais pulak . Kiteowang pun pergi lah .
Tapi , kali ni kiteowang tak dapat duit raya .
HUAHUA .

Pastu , kiteorang pergi la ke dewan .
Duduk bawah kipas sambil baca novel .


Lastly , bilah balik pkul 1.10 tengah hari .
Cukup sampai disini lahh aku menaip .
Aku dah tadee idea untuk menaip dah .
Assalamualaikum . :)


Thanks for reading :)




Older Post